• 20 mai 2024 22:07

Destinatie populara va creste taxa turistica in 2024

nov. 5, 2023

Amsterdam este pe cale să-și bată propriul record pentru a avea cea mai mare „taxă turistică” din Europa – și posibil din lume – anul viitor, potrivit unui buget publicat de guvernul orașului. „Taxa turistică va fi majorată în continuare pentru a finanța cheltuielile suplimentare, astfel încât vizitatorii să aducă o contribuție mai mare la oraș”, se arată în document. Taxa zilnică percepută vizitatorilor de ziua navelor de croazieră va merge de la 8 la 11 euro, sau de la 8,50 la 11,60 dolari, iar taxa pe noapte inclusă în prețurile camerelor de hotel va crește la 12,5% din tariful camerei. Amsterdam s-a străduit să combată supraturismul în ultimii ani, cu măsuri printre care să le spună vizitatorilor nedoriți să stea departe și să restricționeze sosirile în croazieră. De asemenea, a încercat să-i descurajeze pe cei care vin în oraș în căutare de sex și droguri.

Săptămâna anuală populară Fat Bear și-a încoronat câștigătorul, o mama ursoaică numită 128 Grazer.

Concursul, care este o modalitate prin care Parcul și Rezervația Națională Katmai din Alaska să implice publicul înainte de sezonul de hibernare a urșilor, s-a încheiat pe 10 octombrie, cu Grazer cu mult înaintea ursului secund, 32 Chunk.

Potrivit parcului, Grazer „se confruntă adesea preventiv și atacă urșii mult mai mari – chiar și masculii adulți mari și dominanti”. Se va întoarce anul viitor pentru a-și apăra coroana de somon.

La dolce vita

Ce este mai bun decât să deții o casă în Italia? Deține două case în Italia.

Cuplul britanic-american Jeffrey Pfefferle și Leon McNaught a decis să cumpere o casă de un euro în orașul sicilian Mussomeli, după ce a citit despre ei pe CNN.

Acum, patru ani mai târziu, sunt proprietarii a două case – și sunt prezentate într-un profil CNN al lor.

Cu toate acestea, spune Pfefferle, au dobândit mai mult decât un simplu loc de locuit. „Aceștia sunt oamenii, comunitatea: dacă cineva are nevoie de ajutor, este acolo. Nu-mi vine să cred”, spune el. „În Mussomeli există un mod diferit de a avea grijă de alții – așa cum a fost în trecut.”

Orele trenurilor

Proiectele de infrastructură ale Chinei continuă să vină. Cea mai recentă adăugare la portofoliu este o linie de tren de mare viteză de 277 de kilometri (172 mile) de-a lungul coastei de sud-est, care leagă orașele Zhangzhou, Xiamen și Fuzhou, toate trei fiind în provincia Fujian.

Sistemul feroviar de stat al țării spune că roboții inteligenți au făcut parte din procesul de construcție. Acesta este primul tren glonț deasupra apei din China.

Palatul roz

Hawa Mahal nu este doar una dintre cele mai frumoase clădiri din India, ci a fost și cu mult înaintea timpului său în ceea ce privește durabilitatea.

Terminat în 1799, Hawa Mahal – care înseamnă Palatul Vânturilor – are o înălțime de 87 de picioare și are 953 de ferestre ornamentate cu lambriuri. Designul a fost inspirat de coroana lui Krishna.

Palatul Jaipur, care este acum un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, a fost proiectat pentru a lăsa aerul să curgă în mod natural pentru a rămâne răcoros.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *