• 20 mai 2024 21:30

Steam incheie Compatibilitatea cu Windows 7 și Windows 8

mai 7, 2023

Începând cu 1 ianuarie 2024, Steam va înceta oficial să mai fie compatibil cu sistemele de operare Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1. După acea dată, clientul Steam nu va mai rula pe aceste versiuni de Windows. Pentru a putea rula în continuare Steam și orice joc sau produs achiziționat de pe Steam, utilizatorii vor fi nevoiți să facă upgrade la o versiune mai recentă de Windows.

Această modificare este necesară deoarece caracteristicile de bază ale clientului Steam se bazează pe o versiune integrată a Google Chrome care nu mai funcționează pe versiunile mai vechi de Windows. În plus, versiunile viitoare ale clientului Steam vor necesita actualizări de securitate și de funcționalități Windows, care sunt efectuate numai pentru Windows 10 și versiunile mai noi ale sistemului de operare.

Deși compatibilitatea cu versiunile anterioare de Windows nu va fi eliminată până la începutul anului 2024, le recomandăm tuturor utilizatorilor de Windows 7/8/8.1 să treacă la o versiune superioară cât mai curând. Microsoft a încetat să ofere actualizări de securitate și asistență tehnică pentru Windows 7 începând cu luna ianuarie a anului 2020, respectiv luna ianuarie a anului 2023 pentru Windows 8.1. Calculatoarele care rulează aceste sisteme de operare, atunci când sunt conectate la internet, sunt expuse unor tipuri noi de malware și alte vulnerabilități care nu vor primi actualizări de corecție. Acel malware îți poate provoca probleme de performanță sau căderi pentru calculator, clientul Steam și jocuri.

De asemenea, malware-ul poate fi folosit și pentru a-ți fura datele de conectare la contul Steam sau la alte servicii.

SURSA: STEAM (VALVE)

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *