• 20 mai 2024 21:36

Utilizatorii Steam riscă să piardă accesul la biblioteca lor de jocuri

apr. 10, 2023

Valve a anunțat recent că jucătorii pot pierde accesul la biblioteca lor de jocuri Steam. Asta dacă nu își actualizează sistemul de operare în curând.

În postarea lor, Valve a anunțat că la 1 ianuarie 2024, „Steam va înceta oficial să mai accepte sistemele de operare Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1”. Ei au spus că, odată ce această dată trece, clientul nu va mai rula pentru computerele și laptopurile care rulează sistemul de operare menționat. Când se întâmplă acest lucru, jucătorii nu vor mai putea deschide clientul, cu atât mai puțin să acceseze, să descarce și să-și joace jocurile. Ei au explicat că acest lucru se datorează faptului că clientul se bazează pe „o versiune încorporată a Google Chrome”. Cu toate acestea, deoarece această versiune încorporată a Google Chrome nu mai funcționează pe versiunile mai vechi de Windows, Clientul Steam va înceta, la rândul său, să funcționeze. Nu numai asta, dar au menționat că versiunile viitoare ale clientului necesită diverse funcții Windows și actualizări de securitate, care sunt disponibile numai pentru Windows 10 și versiuni ulterioare.

Deși suportul se încheie în 2024, Valve încurajează cu tărie jucătorii să facă upgrade la cel mai recent sistem de operare Windows. Ei au menționat diverse motive pentru a face acest lucru, cum ar fi faptul că actualizările de securitate și suportul tehnic pentru aceste sisteme de operare s-au încheiat deja. Acest lucru face ca computerele și laptopurile mai vechi să fie vulnerabile la programele malware care le pot afecta experiența de joc, precum și le pot fura acreditările contului Steam. Pentru a rezuma, jucătorii care rulează Windows 7/8/8.1 pe computerele și laptopurile lor nu vor mai putea deschide clientul Steam după 1 ianuarie 2024. Pentru a face acest lucru, trebuie să facă upgrade la Windows 10 de mai sus. După actualizare, se pot bucura în continuare de biblioteca lor de jocuri Steam.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *