• 20 mai 2024 22:07

Cum să vă protejați telefonul de hackeri

oct. 1, 2023

Telefonul tău mobil deține unele dintre cele mai sensibile informații personale. Lucruri precum parolele și numerele de cont, e-mailurile, mesajele text, fotografiile și videoclipurile. Dacă telefonul tău ajunge în mâinile greșite, cineva ți-ar putea fura identitatea, ți-ar putea cumpăra lucruri cu banii tăi sau ți-ar putea sparge conturile de e-mail sau de rețele sociale. Iată cum să vă protejați telefonul.

1. Blocați-vă telefonul
Setați telefonul să se blocheze atunci când nu îl utilizați și creați un cod PIN sau o parolă pentru a-l debloca. Utilizați o parolă de cel puțin 6 cifre. De asemenea, este posibil să vă puteți debloca telefonul cu amprenta, retina sau fața.

2. Actualizați-vă software-ul
Actualizările sistemului dvs. de operare includ adesea patch-uri critice și protecții împotriva amenințărilor de securitate. Setați telefonul să se actualizeze automat. În caz contrar, fii atent pentru actualizări și nu întârzia să le rulezi. Actualizați-vă și aplicațiile.

3. Faceți o copie de rezervă a datelor dvs
Faceți în mod regulat copii de siguranță ale datelor de pe telefon pe cloud sau pe computer. În acest fel, dacă îți pierzi telefonul, vei avea în continuare acces la informațiile tale personale.

4. Obțineți ajutor pentru a găsi un telefon pierdut
Sistemele de operare mobile au un program care vă ajută să vă găsiți telefonul dacă îl pierdeți sau să îl blocați sau să îl ștergeți dacă credeți că cineva l-a furat. Accesați setările dvs. și activați această funcție.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *